VALİ’DEN GENÇLERE DESTEK MESAJI

Haberi tüm basında görüntülemek için tıklayınız.
ANTALYA'YA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ
'Antalya'ya sahip çıkmak zorundayız' Antalya Genç İşadamlan Derneği Başkanı Mustafa Cengiz ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın kültürel değerlerini kaybetmekle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, "Sürekli göç alması nedeniyle Antalya tarihten getirdiği kültürünü koruyamama riskiyle karşı karşıya. Rüzgârın önündeki yaprak gibi sallanıp duruyor. Antalya'nın tarihini, kültürünü, yöresel değerlerini korumamız lazım" dedi. HABERİ SAYFA 6'DA'Antalya'ya sahip çıkmak zorundayız' Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti. Karaloğlu, gençlerin enerjilerinin ve yenilikçi düşüncelerinin iş dünyasına değişim ve gelişim sağlayacağını belirtti. İl Basın Bürosu'ndan verilen bilgiye göre, Vali Karaloğlu, ANTGİAD'ın yeni yönetim kurulu üyeleri olarak kendisiyle tanışarak, tecrübelerinden faydalanmak ve tavsiyelerini dinlemek amacıyla ziyarette bulunduklarını söyleyen genç insanlarına hitaben yaptığı konuşmada, gençleri her alanda aktif görmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.Antalya'yı tanıtmak amacıyla bir komisyon oluşturduklarını ve bu sene Antalya'yı hiç görmemiş yüz bin kişiyi Antalya'da misafir etmeyi amaçladıklarını belirten ANTGİAD Başkanı Cengiz, Antalya'nın daha iyi tanıtılması adına Antalya'ya yakışır bir tanıtım filmi hazırlamak için çalışmaları olduğunu ifade etti.Antalya'nın kültürel değerlerini kaybetmekle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu: "Hepiniz Antalyalısınız veya Antalyalı oldunuz. Her şehrin bir taşıyıcı kültürü var. İnsanlarda olduğu gibi her şehrin bir kimliği var. Antalya çok göç alan bir şehir, almaya da devam ediyor. Sürekli göç alması nedeniyle Antalya tarihten getirdiği kültürünü koruyamama riskiyle karşı karşıya. Rüzgârın önündeki yaprak gibi sallanıp duruyor. Antalya'nın tarihini, kültürünü, yöresel değerlerini korumamız lazım" dedi. Antalya'yı bir hilale benzettiğini ve bu hilalin çok önemli olduğunu açıklayan Vali Karaloğlu: "Hilalin bir ucu Akseki diğer ucu ise Elmalı'dır. Eğer biz Antalya'nın tarihini, kültürünü, yöresel değerlerini bu iki uca mıhlamazsak Antalya bizim olmaktan çıkacak Elmalı tarafı hiç bilinmiyor ama Elmalı sadece Antalya'nın değil Aynı zamanda Anadolu'nun çok önemli bir irfan, maneviyat, eğitim merkezidir Çok önemlidir. Lakin baktığımızda Elmalı da Akseki de insanların göç ettiği, boşattığı, terk ettiği yerler haline geliyor Sizlerin de çaba ve gayretleriyle hep birlikte el birliğiyle buralara hak ettiği değeri kazandırmamız gerekiyor" diyerek genç iş insanlarına Antalya'nın iç kesimlerinde de çok önemli değerlerin olduğunu hatırlattı. Gençlerin ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Karaloğlu genç iş insanlarıyla fotoğraf çektirerek çalışma hayatlarında başarılar diledi.